Mistä koostuu opiskelijaelämä? ISIC listasi opiskelijaelämän aakkoset, kuinka moneen samaistut?

Opiskelijaelämän aakkoset

Mistä koostuu opiskelijaelämä? Kokosimme opiskelijaelämän aakkoset, josta näet nopeasti pähkinänkuoressa mitä opiskelijan elämä pitää sisällään. Tsekkaa mitä voit odottaa tulevilta opiskeluvuosilta, tai jos opintoja on jo jonkin verran takana, kuinka moneen samaistut!

Alennukset = Opiskelun ehdottomasti parhaita puolia ovat lukuisat opiskelija-alennukset joihin olet oikeutettu. Käytä etuja aina kun mahdollista, sillä tällaista tilaisuutta ei tule toista! Tsekkaa ISIC:in alennukset täältä tai lataamalla ISIC-sovellus! 

Bileet = Toinen opiskelijaelämän kulmakivistä ovat tietenkin opiskelijabileet. Kalenteri täyttyy paitsi opinnoista, myös toinen toistaan hauskemmista bileistä, viikonpäivästä riippumatta. Aina on syytä juhlaan ja tapahtumissa on valikoimaa mistä valita. 

Opiskelijaelämän aakkoset

CV = Opiskelujen ohella on hyvä miettiä tulevaa uraa. Mutta miten CV:hen saisi täytettä jos työkokemusta ei juurikaan ole? Lue vinkit CV:n tekemiseen kartuttamiseen opiskeluaikoina täältä sekä miten yhdistää työt ja opiskelu täältä.  

Deadline = Ei ole väliä kuinka monta päivää palautuspäivään on jäljellä, deadline tuntuu aina tulevan liian nopeasti ja aina yhtä yllättäen. Tehtävien palauttaminen viime tipassa on enemmänkin sääntö kuin poikkeus opiskelijoiden keskuudessa, pakko on tunnetusti paras motivaattori.  

Esseet = Esseitä saa raapustella yhden jos toisenkin opintojen aikana. Kysymys kuuluukin, kuinka saada sanamäärä täyteen kerta toisensa jälkeen?

Fuksit ja fuksiaiset = Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat kulkevat nimellä fuksi. Fukseilla on tietenkin edessään myös fuksiaiset, jossa uudet opiskelijat tutustutetaan opiskelijakulttuuriin. Fuksiaisilla on yleensä jonkinlainen teema, ja pukeutumiseksi suositellaankin opiskelijahaalareita ja teeman mukaista heittäytymistä. 

Gradu = Oli kyseessä sitten gradu tai opinnäytetyö, homma on opintojen viimeinen rutistus. Projektin aloittaminen ja loppuun saattaminen saattaa tuntua stressaavalta, ahdistavalta ja jopa mahdottomalta, mutta valmistumisen ehtona on saada lopputyö kasaan. Ennen aikojaan hommaa ei kannata murehtia, mutta jos olet oppari- tai graduprojektin keskellä, nappaa täältä muutama ISIC:in vinkki jolla saat homman rullaamaan!

Haalarit = Opiskelijahaalarit, jota voitaisiin melkein opiskelijoiden univormuksikin kutsua. Haalarit ovat aina sopiva valinta opiskelijabileisiin, kuitenkin vain vyötärölle saakka puettuna. Perinteen mukaan, haalareita ei saa pestä ja mitä enemmän haalarimerkkejä, sen parempi!

Opiskelijaelämän aakkoset

ISIC-kortti = International Student Identity Card on ehdoton opiskelijalla, varsinkin jos reissaat paljon, suunnittelet opiskelijavaihtoa tai työharjoittelua ulkomailla. ISIC oikeuttaa sinut yli 150.000 opiskelija-alennukseen ja etuun ympäri maailman! Lue täältä, miksi hankkia ISIC ja tilaa omasi täältä.

Jatko-opiskelu = Opiskelijan tittelistä on syytä olla ylpeä, ja jatko-opiskelupaikka onkin huikea saavutus! 

Kide.app = Sovellus josta löydät liput opiskelijatapahtumiin, haalarimerkkejä sekä muita asiaankuuluvia asusteita.

Lähdeviittaukset = Jokainen opiskelija tuntee käsitteen. Lähdeviittaukset ovat useimmiten työn ja tuskan takana, mutta pakolliset. Laita lähdeluettelo kuntoon sitä mukaa, kun tekstiä tuotat ja teet palveluksen itsellesi, hommaa viimeistellessä luettelon laatiminen maistuu entistä enemmän puulta.

Makaroni = Makaroni ja ketsuppi on kautta aikojen opiskelijaruokavalion klassikko. Vaikka opiskelijan budjetissa ei usein ole joustovaraa, pyri kuitenkin ravitsevaan ja monipuoliseen ruokavalioon (katso kohta U). Pelkällä makaronilla ei pitkälle pötkitä, vaikka se halpaa ja helppoa onkin! Tsekkaa myös opiskelijan säästövinkit täältä.

Noppa = Yleisessä käytössä oleva termi opintopisteille.

Opiskelijavaihto = Jos sinulla on mahdollisuus opiskelijavaihtoon, ota hyödystä kaikki irti! Elämäsi tilaisuus päästä tutustumaan toiseen kulttuuriin, keräämään kokemuksia ja kokeilemaan asumista ulkomailla. Lue lisää opiskelijavaihdosta täällä. 

Periodi = Vuosi koostuu neljästä periodista, joista jokainen on vähän kuin uuden alku. Toistuvasti voi vakuutella itselleen, kuinka ensi periodissa sitten oikeasti opiskelee ja aloittaa hommat ajoissa. 

Opiskelijaelämän aakkoset

Ryhmätyöt = Ryhmätöissä on omat haasteensa ja ne ovat osa opiskeluja, halusit tai et. Joillekin ryhmätyö on kurssin pelastus, kun taas toisille ylimääräinen stressin aiheuttaja. Perinteisesti ryhmässä on aina joku jolla ei ole hajuakaan mitä pitäisi tehdä, toinen jolla ei ole juurikaan aikaa osallistua, yksi avulias jonka panos ei kuitenkaan varsinaisesti lopputuloksessa näy, ja joidenkin hommaksi jää kasata projekti pahimmassa tapauksessa itsekseen. Kaikesta kuitenkin selviää ja jos hommat tuntuvat jakautuvan epätasaisesti, pitää asiasta keskustella. 

Stressi = Opiskelijan elämä on hektistä. Kurssit itsessään pitävät sisällään kaikenlaista; tenttejä, luentoja, ryhmätöitä, esseitä.. Tämän lisäksi pitäisi handlata harrastukset, sosiaalinen elämä sekä mahdollinen osa-aikatyö, sillä lisäbudjetti ja arvokas työkokemus saattavat tulla tarpeeseen! Kuinka selvitä kaikesta tästä silloin kun tuntuu ettei vuorokaudessa yksinkertaisesti ole tarpeeksi tunteja? Älä anna stressille yliotetta, vaan muista pitää huolta hyvinvoinnistasi. 

Tenttiviikko = Pelätty ajanjakso kurssien lopussa. Onneksi luentoja ei yleensä ole, vaan aikaa on tehdä parhaansa ja päästä lukemalla tenteistä läpi. Mutta kuinkas se sujuu Netflixin ja puhelimen ollessa käden ulottuvilla jatkuvasti? Jos tuntuu siltä että kurssin aikana ei juuri ole kirjoja tullut availtua, tsekkaa ISIC:in vinkit kokeisiin täältä!

Unicafe = Kaikkien nälkäisten opiskelijoiden pelastus. Maistuvaa ja monipuolista opiskelijalounasta, opiskelijahinnoin!

Vappu = Opiskelijoiden Vapun juhlinta tunnetusti kestää muuta väestöä huomattavasti pidempään, onhan kyseessä opiskelijoiden juhla ja yksi opiskeluvuoden kohokohtia. 

Whatsapp -ryhmät = Opiskelijalle tärkeä yhteydenpitokanava perheeseen ja kavereihin, varsinkin jos olet muuttanut toiselle paikkakunnalle opintojen perässä. Nopeasti huomaatkin myös olevasi osa lukemattomia ryhmäkeskusteluja sekä ryhmätöihin liittyviä chatteja, joihin satelee viestejä päivin ja öin. 

Yliopisto = Opiskelit sitten yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa, opiskeluaika on loppujenlopuksi melko lyhyt aika elämässä, mutta sitäkin erityisempi. Saatat löytää parhaat ystäväsi opiskelujen kautta, viettää aikaa ulkomailla opiskelijavaihdon merkeissä tai aloittaa urasi työharjoittelun parissa. Vaikka opiskelu on ajoittain myös rankkaa, muista ottaa siitä kaikki irti!

Zen mode = Jos puhelin eksyy käteesi huomaamatta aina kun pitäisi hoitaa kouluhommia, Zen mode voi olla pelastuksesi. Aseta puhelimesi Zen -tilaan haluamaksesi ajaksi, jolloin ainoastaan puhelut tulevat läpi, mutta keskittymistä haittaavat ilmoitukset jäävät pois näkökentästä.

 Opiskelijaelämän aakkoset

 

)