Suunnitelemassa seuraavaa seikkailuasi? Matkustamiseen, reissun varaamiseen ja sen valmistelemiseen on läjäpäin hyödyllisiä sovelluksia tarjolla.
Suunnitelemassa seuraavaa seikkailuasi? Älypuhelinta kannattaa todellakin hyödyntää matkan jokaisessa vaiheessa! Matkustamiseen, reissun varaamiseen ja sen valmistelemiseen on läjäpäin hyödyllisiä sovelluksia tarjolla. Tutustuimme tarjontaan ja valitsimme opiskelijan reissaamista parhaiten tukevat sovellukset tähän artikkeliin. Tsekkaa sovellukset läpi ja lataa omat suosikkisi!
Halpojen lentolippujen löytäminen on oma taiteen lajinsa, ja avuksi on tarjolla useampikin sovellus. Suosituimpia ovat Skyscanner, Hopper ja Kayak, joista kaikista voi katsoa ja varata myös hotelleja ja esimerkiksi vuokra-autoja kohteeseen. Esimerkiksi Kayakissa kokoat myös helposti matkasuunnitelmasi sovellukseen ja jaat sen muiden kanssa. Täten sekä sinä itse että esimerkiksi perheenjäsenet kotona tietävät, mihin olet milloinkin matkalla!
Myös lentoyhtiöiden omat sovellukset on hyvä ottaa käyttöön ja tehdä hintavertailua eri sovellusten välillä, jotta löydät suotuisimman lentoajan ja -hinnan itsellesi. Lentoyhtiöiden omaan sovellukseen voit saada myös mobiililentolipun, jotta paperisesta ei tarvitse kantaa huolta!
Muistathan kuitenkin, että esimerkiksi opiskelijalentoliput eivät näy näissä sovelluksissa tai halpoja lentoja myyvillä nettisivuilla. Opiskelijalennot Suomessa myy KILROY ja opiskelijalentoja voit hakea täältä.
Jos lentäminen pelottaa, siihen on tarjolla apua! Lentojen reittejä, reaaliaikaista lentokarttaa, aikatauluja, viivästyksiä ja säätilaa voit seurata Flightradar24:sta. Koneen nousua jännittävät saavat apua Takeoff Modesta, joka kiinnittää matkustajan huomion muualle nousukiidon ajaksi. LoungeBuddy puolestaan tekee lentojen odottelusta hieman siedettävämpää: tsekkaa appista, minkälaisia lounge-alueita lentokentillä on ja varaa paikkasi loungeen halvemmalla LoungeBuddyn kautta.
Lentoyhtiöiden appit, kuten Finnairin app
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja reissujen kohdalla tämä pitää erittäin hyvin paikkansa. Rentoutuminen on tärkeä osa matkustamista, mutta turhaa palloilua ja tekemisen etsimistä haluaa kyllä reissussa välttää. Esimerkiksi Lonely Planetin appista löydät tiivistetyssä muodossa ilmaiseksi läjäpäin kaupunkioppaita, jotka voit kätevästi ladata puhelimeesi, ja Lonely Planet Trips -sovelluksesta näet muiden matkaajien kuvia ja kertomuksia heidän omilta reissuiltaan.
Reissusta on syytä koota mielekäs kokonaisuus ennen lähtöä. Hitlistin avulla saat paitsi hyviä tarjouksia matkakohteista, myös vinkkejä muilta matkaajilta ja kokonaisvaltaista tietoa reissukohteestasi. Hitlistin ideana on nimenomaan koota omien reissuhittiesi lista ja sännätä hyvällä hinnalla ja vähimmällä säätämisellä unelmien reissuun! Rome2Rio puolestaan kertoo, miten ja millä kulkuvälineellä pääset maailmalla kulkemaan kohteesta toiseen. Voit myös tehdä haun useammalle kohteelle peräjälkeen.
Onko sinulla vaikeuksia päättää, mitä pakata matkalle mukaan? Packpoint kertoo sinulle kohteesi sään ja olosuhteet ja neuvoo niiden sekä matkasi pituuden ja toivomiesi aktiviteettien perusteella, mitä matkalaukkuun olisi syytä sulloa. Ulkoilmassa viihtyvälle hyvä toveri on Komoot, jonka avulla suunnittelet itsellesi vaelluksen, pyörä- tai melontaretken missä vain, paikalliset olosuhteet huomioonottaen.
Ennen lähtöä voit hioa kielitaitoasi Busuulla tai Duolingolla. Useimmilta tämä jo löytyykin, mutta Whatsapp on ehdoton, jos mielit pitää helposti yhteyttä kavereihin ja lähipiiriin reissun päältä! Turvaa tuomaan kannattaa hommata Prey Anti-Theft, joka auttaa sinua sulkemaan ja jäljittämään varastetun laitteen sekä tallentamaan tietojasi kyseiseltä laitteelta etänä.
Monelle tutut hotellivaraussivustot ovat saaneet myös omat sovelluksensa. Hotels.com, Momondo, Trivago ja Booking.com tarjoavat kaikki runsaasti valikoimaa, joten varmasti ainakin yksi niistä kannattaa olla ladattuna, kun lähdet majoitusta metsästämään. Majoitusvälittäjä Airbnb on myös oiva ja edullinen vaihtoehto majapaikkaa etsivälle. HotelTonight puolestaan avustaa parhaiten, jos tarvitset majapaikan nopeasti, vaikka samalle illalle. Hostelworldin sovelluksesta löydät hostelleja pitkin palloa: muistathan, että saat ISIC-kortillasi Hostelworldin varauksista opiskelija-alennuksen!
Vaikka reissua suunnittelisi kuinka, paikan päällä sattuu ja tapahtuu, eikä kaikkeen voi millään varautua etukäteen. Varautumiseen voi kuitenkin varautua! Seuraavat sovellukset auttavat sinua paitsi säästämään rahaa, löytämään tekemistä, myös pysymään kartalla sekä sijainnista, aikavyöhykkeistä, kielestä, raha-asioista, että valokuvauksesta. Oma ISIC Appimme kartoittaa sinulle opiskelija-alennukset 130 maasta suoraan puhelimeesi ja lisäksi mukana kulkee tietysti myös digitaalinen ISIC-kortti, joka toimii myös offline-tilassa. Google Mapsissa voit ladata alueita sovellukseen etukäteen ja käyttää niitä navigointiin offline-tilassa. Google Translate toimii samalla periaatteella; lataa tarvitsemasi kielet valmiiksi sovellukseen, niin voit käyttää niitä kääntämiseen myös offline-tilassa. Raha-asioiden kanssa avustaa valuuttakurssisovellus XE Currency, joka näyttää sinulle viimeksi päivitetyt valuuttakurssit, vaikka et olisi yhteydessä internetiin. Tällä tavoin voit tarkistaa tuliaistesi todellisen hinnan, etkä ole jatkuvasti arvausten varassa!
Tekeminen ja kulkeminen paikan päällä saattaa myös tuottaa päänvaivaa. Cool Cousinin avulla löydät kohteesi oppaaksi paikallisen "serkkusi", samanhenkisen tyypin, joka vie sinut katselemaan kohdettasi paikallisen silmin. Hyviä vinkkejä ruokapaikoista, keikoista ja muista riennoista löydät TimeOutista. Hämmentääkö paikallinen julkinen liikenne? Tsekkaa Citymapperilla, mikä kulkupeli kannattaa ottaa alle. Mukava lisä reissusovelluksiin on myös Snapseed, kuvanmuokkaussovellus, jonka avulla käsittelet kuviasi helposti ja nopeasti vaikka heti otoksen napattuasi! Reissun päällä pidemmän aikaa, etkä tiedä, mihin aikaan soittaa kotiin? Circa auttaa sinua pysymään kärryillä aikaerosta ja sopimaan puhelut ja online-tapaamiset kaikille passeleimpaan aikaan.
Googlen sovellukset: Google Maps ja Google Translate
Onhan tässä puhelimeen täytettä, mutta reissua suunnitellessa ja matkan päällä apu on aina tarpeen. Valitse sinulle osuvimmat matkakumppanit ja varmista, että seuraavalla reissulla homma toimii alusta loppuun asti!
Lähteet:
Forbes: The Best Travel Apps in 2018 – Tips From a Travel Writer
God save the points: The 10 Best (And Most Useful) Travel Apps 2018
The Independent: 20 Of The Best Travel Apps To Have On Your Phone This Year
Digital Trends: The 20 best travel apps for vacations and trips